Άσπα Παπακωνσταντίνου

Web & Graphics Director

Πάντα ήθελα να κάνω κάτι δημιουργικό. Κάτι που να συνδυάζει την αγάπη μου για την τεχνολογία, με τη φαντασία, αλλά και την προσφορά. Κάτι που να αρέσει, αλλά και να είναι χρήσιμο σε κάποιον.

Ξεκίνησα το 2010 κατασκευάζοντας ιστοσελίδες. Η ανάγκη για διαφοροποίηση από τα κοινότυπα websites, για μία εντυπωσιακή και σωστή ιντερνετική παρουσίαση με ώθησε στην παρακολούθηση μαθημάτων UI (user interface) και UX (user experience) design.

Έχοντας ήδη το μικρόβιο του σχεδιασμού, ασχολήθηκα με τη γραφιστική – σχεδιασμός εταιρικής ταυτότητας, εντύπων, συσκευασιών κτλ. – δημιουργώντας μοναδικά σχέδια, πολλά απ’ αυτά φτιαγμένα στο χέρι (να που βοήθησαν τα μαθήματα ζωγραφικής, ελεύθερου και γραμμικού σχεδίου).

Αυτό ήταν! Ερωτεύτηκα! Από τότε ανακαλύπτω τη μορφή που έχουν τα όνειρα, βρίσκω τον τρόπο να μεταβιβάσω το μήνυμα, την πληροφορία, να συνθέσω τα δεδομένα, να δώσω σχήμα, χρώμα, εικόνα σε ό,τι μου ζητούν, να αναδείξω τη σκέψη, τον κόπο, βοηθάω να πραγματοποιηθούν οι προσδοκίες κάθε πελάτη.

Τέλος, για να μπορέσω να επιτύχω το 100% της αποτελεσματικότητας μίας ιστοσελίδας, ασχολήθηκα με τη βελτιστοποίηση των ιστοσελίδων ως προς την κατάταξή τους στις μηχανές αναζήτησης (SEO), γράφοντας ένα εγχειρίδιο για τους προγραμματιστές, πώς να βελτιστοποιήσουν μία ιστοσελίδα χωρίς να χρειαστεί να κάνουν διαφημίσεις στη Google για να βρίσκονται στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων.

Αγαπημένες λέξεις: ευθύνη, αφοσίωση, αποτελεσματικότητα, εμπειρία, κατάρτιση, διορατικότητα, έμπνευση και… τρέλα!

Απαγορευμένες λέξεις: ωράριο, αδιαφορία, ασάφεια, παραπλάνηση, ασυνεννοησία.